طلایه دار لشکر آفتاب
سلام بر طلایه دار لشکر آفتاب، معدن وقار و شرف، ترجمان کتاب نفیس استقامت، درس آموز شور و شکیب و شهامت، ترنّم گلبوته های اطاعت، زیور هرچه صداقت، فرزانه ترین فریادِ تاریخ و ماندگارترین یادِ زمانه، حضرت خمینی، سلام اللّه علیه. همو که از اندیشه اش گل می بارید و از روح صبور و بلندش عطر گلستان محبت می تراوید. همون که در وجودش، شهامت و محبت، صلابت و مهر، زهد و جهاد، عرفان و سیاست، و عشق و کیاست تجلی یافته بود. دستی بر سر یتیمان و مستضعفان داشت و با دست دیگر پایه های تخت ابرقدرت ها را می لرزاند. در باغچه وجودش، شمشیر با گل پیوند می خورد و در حنجره اش فریاد با مناجات مأنوس می شد و در قلبش فولاد با حریر آشتی می کرد.
موضوع: "متن در مورد رحلت امام خمینی"
خرداد، ماه اشک و آه
خرداد، ماه اشک و زخم است. اشکی که همیشه بر گونه هایمان جاری است و زخمی که هرگز التیام نخواهد یافت. خرداد، ماه ماتم و غم است. ماتم درعزای والامردی که در سایه مردانگی و تدبیرش هویت پنهان خویش را باز یافتیم. خرداد، ماه اندوه است. اندوه فراق مرزبان حماسه و ایثار. مردی که ستایش تمام عصرها و نسل ها را در پیشگاه خویش برانگیخته است. خرداد، ماه اشک و آه است. در وداع مردی که با آمدنش شب های تاریک و بی ترانه ما را به صبح دل انگیز و سپید رهایی مبدّل ساخت. آری او، مرد تنهای صحنه های آتش و خون، پاکمردی از بیشه عدالت و ایمان، و آزاد مردی بی مانند در جهان معاصر بود که آزاد مردان عالم از شمیم نفس های گرمش، به زندگی سلام گفتند.
امام خمینی(ره)، منادی اسلام زنده
امام خمینی(ره)، با بینش وسیع خود، منادی اسلام زنده و پویا در اندیشه و عمل است و پیروزی انقلاب اسلامی مهم ترین حاصل سال ها تلاش فکری و جهادی ایشان در عرصه احیای دین و اصلاح جامعه بود که از نظر عمق و گستردگی و آثار با هیچ کدام از نهضت های صدساله اخیر قابل مقایسه نیست. انقلاب اسلامی که امام رهبری آن را بر عهده داشت و آشکارا بساط طاغوت و شیاطین را در هم ریخت، در دایره حرکت تاریخی صرف محدود و خلاصه نمی شود؛ بلکه مشمول قلمرو وسیعی است به گستردگی پیام اسلام و رسالت انبیای عظام و اولیای کرام. امام خمینی(ره)، ثابت کرد که اسلام زنده است و می تواند مبنای نظامی اجتماعی قرار گیرد. او افکار خفته جهان اسلام را بیدار کرد و بذر حکومت جهانی اسلام را کاشت و نموداری از اندیشه های اسلام ناب را در مسأله حکومت و نظام اسلامی به جهان و جهانیان معرفی کرد.
ب
جهان اسلام، و امداد امام خمینی(ره)
تفکر و اندیشه امام خمینی(ره)، بدون شک تأثیر به سزایی دربیداری و وحدت مسلمانان جهان داشته است. بنابراین جهان اسلام در عصر حاضر وام دار امام خمینی(ره) و آرمان های والای اوست و هم اوست که اسلام ناب محمدی را در برابر اسلام امریکایی قرار داده است و هم اوست که فریادگر پیوند محکم دین و سیاست و فراخواننده مردم مسلمان برای استقرار حکومت اسلامی است. او، رهبری است که مسلمانان و مستضعفان را در مبارزه علیه ظلم و استبداد یاری کرد و جهان اسلام را حیاتی نو بخشید. او به امت اسلامی وحدت بخشید و جمع پراکنده مسلمانان را به هم پیوند زد و آنان را در برابر دنیای کفر و استکبار متحد ساخت. از این رو، شعاع عالم تاب آن آموزگار بزرگ، هماره راهگشای امت اسلامی و مستضعفان جهان خواهد بود و نیز اندیشه های آن احیاگر بزرگ دین و مصلح اجتماعی، هماره چون چراغی فرا راه نسل های تشنه آزادی و عدالت در سراسر گیتی، و به ویژه جهان اسلام روشنی خواهد بخشید.
داغ فراق
چگونه توصیفش کنم؟ از افتخار به بسیجی بودنش، از مردم شناس بودنش که هنری بزرگ برای حکومت کردن است، یا از مربی بودنش و پاسدری از دین و مذهب در طول زندگی پربارش بگویم؟ همین بس که او روح اللّه الموسوی الخمینی بود که میلیون ها قلب در داغ فراقش سوخته اند و می سوزند؛ چون امامشان رخت بربست و دل اندوهگین و چشم اشکبارشان را برای همیشه آبشار غم ساخت. یاد آن گرامی همیشه در دل های عاشق و بی قرار، زنده و جاودان باد.
لحظه وصال
امام خمینی(ره)، هدف ها و آرمان ها و هر آنچه می بایست ابلاغ کند، گفته بود و در عمل نیز تمام هستی اش را برای تحقق همان هدف ها به کار گرفته بود. در آستانه نیمه خردادسال 1368 خود را آماده ملاقات عزیزی می کرد که تمام عمرش را برای جلب رضای او صرف کرده بود و قامتش جز در برابر او، در مقابل هیچ قدرتی خم نشده، و چشمانش جز برای او گریه نکرده بود. سروده های عارفانه اش همه حاکی از درد فراق و بیان عطش لحظه وصالِ محبوب بود.
حقیقت همیشه زنده
رحلت حضرت امام خمینی(ره)، نیز همچون حیاتش منشأ بیداری و نهضتی دوباره شد و راه و یادش جاودانه گردید. چرا که او حقیقت بود و حقیقت همیشه زنده است و فناناپذیر. او جلوه ای از جلوه های کوثر بود و کوثرِ ولایت همواره در زمین و زمان جاری است. حکایت آن عبدصالح خدا و امام دلیر مردان و سبزقامتان تاریخ اسلام همچنان باقی است؛ زیرا حیات این ملت به اعتبار نَفَس قدسی او امکان تجلی و بقا یافت.
گر کسی هست که فریاد کند بودن را همه از همت آن رند خداجو باشد
جدایی ناپذیر بودن دین از سیاست
حضرت امام(ره)، دین اسلام را آیین هدایت بشر در تمام ابعاد و ادوار زندگی فردی و اجتماعی می دانست و از آنجا که روابط اجتماعی و سیاست جزئی تفکیک ناپذیر از حیات بشری است، در عقیده امام خمینی(ره)، اسلامی که صرفا محدود در جنبه های عبادی و اخلاقی فردی معرفی شود و مسلمانان را از دخالت در سرنوشت خویش و مسایل اجتماعی و سیاسی باز دارد، اسلامی تحریف شده «آمریکایی» است. او نهضت خویش را نیز بر مبنای اندیشه جدایی ناپذیر بودن دین از سیاست آغاز کرد و ادامه داد.
از این رو، پس از پیروزی انقلاب اسلامی علاوه بر تشکیل حکومت اسلامی با شیوه ای غیر از نظام های سیاسی معاصر، به احیای شعائر اجتماعی اسلام و روح سیاسی احکام اسلامی پرداخت. احیا و برگزاری مراسم نماز جمعه و مراسم نماز در اعیاد بزرگ اسلامی در سراسر کشور به عنوان آیین عبادی سیاسی و طرح مسایل و مشکلات جامعه اسلامی داخل و خارج کشور در خطبه های نماز جمعه و اعیاد مذهبی نمونه ای از آن است.
خوسازی و جهاد درونی
امام خمینی(ره)، زمانی در نقش رهبری انقلاب اسلامی ظاهر شد که سال ها پیش از آن مراحل مختلف تهذیب نفس و جهاد اکبر و کسب فضایل معنوی و معارف حقیقی را در سطوح عالی گذرانده بود. او خودسازی و جهاد درونی را مقدم بر مبارزه بیرونی می دانست و حتی می فرمود: فراگیری علوم مختلف و علم توحیدنیز اگر توأم با تهذیب نفس نباشد، حجابی بیش نیست و ره به حقیقت نخواهد برد.
نیایش شبانه
جهان، افراد برجسته مبارز و با نفوذی بسیاری به خود دیده است، اما آنچه کار امام(ره) را برجسته نشان می دهد و انقلاب او را از سایر انقلاب ها متمایز می سازد و به قیام انبیا می پیوندد ، این نکته است که در ایران، مردی وارد عرصه انقلاب اسلامی شد که به گفته تمام کسانی که با وی سر و سرّی داشتند، از بدو تکلیف تا روزهای آغاز نهضت و از آن زمان تا روز وداع و فراق، حتی یک شب نماز شب و نیایش شبانه اش ترک نشد، تا چه رسد به واجبات و فرایض دینی.
دعوت به همدلی و وحدت
حضرت امام(ره)، سخت معتقد به وحدت امت اسلام در مقابل استعمارگران و دشمنان اسلام بود. دعوت به یگانگی و همدلی، بخش مهمی از پیام ها و سخنرانی های آن فرزانه بود. امام خمینی(ره)، هرگونه حرکتی را که به تفرقه صفوف مسلمانان منجر شود و سلطه استعمار را بر کشورهای اسلامی در پی داشته باشد، جایز نمی دانست. او با صدور فتاوایی خردمندانه، و پشتیبانی از اعلام هفته وحدت در جهان اسلام در سالروز ولادت پیامبر گرامی اسلام(ص)، و صدور پیام های وحدت آفرین، راه های عملی وحدت شیعه و سنی را ارائه کرد. ایشان در تمام دورانی که رهبری انقلاب اسلامی را به عهده داشتند، در برابر کوشش هایی که به منظور ایجاد تفرقه و شکاف در میان شیعه و سنی انجام می گرفت، آشکارا به مبارزه برخواست و موفقیت های چشمگیری نیز به دست آورد.
آغازگر دوره ای پرشکوه
حضرت امام خمینی(ره) در دورانی انقلاب اسلامی ایران را به ساحل پیروزی رساند که جامعه بشری در تضاد و تعارض بین فطرت الهی خود با تحولات مادی گرایانه دنیا به دنبال چاره ای اساسی برای رفع آن تلاش می کرد. اندیشه های پاک و نورانی این مرد نمونه تاریخ در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی که الهام از منابع غنی اسلام بود، بی درنگ دل ها را به خود جلب و جذب نمودو آغازگر دوره ای پرشکوه و با عظمت بود. پیام جان بخش امام(ره)، بر این معنای عمیق استوار شده بود که اسلام می تواند تمدنی قوی و بالنده و عالَم گیر بنا نهد. تمدن اسلامی که امام(ره) خواستار آن بود، به جهانیان فهماند که بُعد الهی و مادی انسان نه تنها با یکدیگر در تعارض نیستند، بلکه در پرتو تعالیم حیات بخش و انسان ساز الهی، می توانند در هیأتی واحد سامان یابند و به تکامل برسند.
احیای معنویت
بی تردید از برجسته ترین الگوهای رفتاری و سیر و سلوک در عصر حاضر، امام خمینی(ره) است. او که تمام عمر را یکسره در طریق بندگی و اخلاص قدم زد و تمام هستی خود را وقف راه خدا و بندگی او نمود. او عشقی مخصوص به نماز و نیایش و دعا و تهجد داشت؛ به گونه ای که واپسین لحظات زندگی او نیز آمیخته با عطر نماز و قرآن بود. نهضت پیامبر گونه او ـ که آزادی را برای ملت ما به ارمغان آورد و اهل قبله را در جهان شوکتی دوباره بخشید ـ زمینه ساز حیات دوباره دین و احیای معنویت و خودسازی و توجه به خدا در عصر مادیت شد.